Envac Group udgiver ny bæredygtighedsrapport med forbedrede væsentlighedsemner

Stockholm, 25. juni 2024 – Envac Group annoncerede i dag udgivelsen af sin Bæredygtighedsrapport 2023. Rapporten viser virksomhedens urokkelige engagement, påvirkning og fremskridt i fremme af bæredygtige byer ved at levere innovative automatiserede affaldsindsamlingsløsninger. Envac fremhæver den positive forskel, det kan gøre inden for fire nøgleområder: livskvalitet, minimering af emissioner, ressourcecirkularitet og virksomhedens ansvar. Rapporten indeholder også svar på hvert væsentligt bæredygtighedsemne og dets udfordringer og præsenterer globale casestudier med præstationsdata, der viser Envacs positive indflydelse på individers og samfunds liv rundt om i verden.

“Hos Envac spiller bæredygtighed en grundlæggende rolle i vores vision: at skabe smartere byer, forbedre livskvaliteten i dag og hjælpe med at sikre en grønnere planet for fremtidige generationer” siger Joakim Karlsson, CEO for Envac.

Nøglehøjdepunkter fra Envacs FY23 Bæredygtighedsrapport inkluderer:

  • En fornyet bæredygtighedsstrategi med fokus på fire nøgleområder: livskvalitet, minimering af emissioner, ressourcecirkularitet og virksomhedens ansvar.
  • Resultater offentliggjort fra tredjeparts livscyklusvurderinger for fire regioner, der viser Envacs påvirkninger gennem hele værdikæden. Disse blev brugt til at udvikle den nye strategi.
  • Avanceret fremskridt mod at overholde kravene til offentliggørelse af ikke-finansielle data i overensstemmelse med Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), herunder udførelsen af en dobbelt væsentlighedsvurdering.
  • Køreplaner defineret og mål sat på tværs af de tre ESG-mål. Handlinger inkluderer øget tilpasning og opgraderinger af Envacs løsninger; øget brug af ReFlow, en datadrevet affaldshåndteringsapp, der hjælper borgere med bedre at forstå affaldssystemet samt deres egen affaldsadfærd og genbrugsvaner; minimering af kW/ton-forbrug; og øget antal kundesider, der kører på vedvarende elektricitet.
  • Lancering af et digitalt risikovurderingsværktøj til at strømline risikostyringsindsatsen og reducere fejl.
  • Øget ansvarlighed i forsyningskæden, hvor 87% af nøgleleverandører har underskrevet Envacs leverandørkodeks.

Ingeniør arbejder med automatisering ved Envac-indsamlingsterminalen i Australien.

Envac rapporterer forbedrede indtægter og markedsandel for 2023 trods et udfordrende globalt miljø. Lokale og nationale byplanlæggere viser stigende interesse for Envacs pneumatiske affaldsindsamlingsløsninger, som kan håndtere flere affaldstyper, sortere til genbrug og bruges til at producere bioenergi og biofertiliser fra madaffald. Pneumatisk affaldsindsamling har vist sig at reducere CO2-udledninger med op til 90% og kan forbedre genbrugsadfærd.

Christer Lundberg, Sustainability and Quality Lead hos Envac, bekræfter virksomhedens tilpasning til FN’s bæredygtighedsmål. “Succeshistorierne om bæredygtighed i denne rapport demonstrerer vores bidrag til at opnå SDG’erne verden over og gøre en positiv indvirkning. For eksempel har vi installeret systemer i byer, der har hjulpet med at forbedre livskvaliteten i Norge, minimere madspild i Sydkorea og reducere emissioner i Portugal. Vores løsninger understøtter ansvarlig affaldshåndtering, reduceret vandforbrug, øget energieffektivitet og lavere emissioner fra lastbiltransport—samtidig med at de fremmer de bredere adfærdsændringer, der er afgørende for at nå vores fælles mål.”

Gå til Bæredygtighedsrapport 2023

Find ud af mere:

Få de seneste indsigter om smart affaldshåndtering her (english).

Læs mere om Envacs tilgang til bæredygtighed her.

Kontakt os

Hvis du gerne vil høre mere om Envac, kan du bare udfylde felterne nedenfor og trykke på Send. Så bliver du kontaktet af det nærmeste Envac-kontor hurtigst muligt.