Insights

Meet the team

Möt vårt team – Linda

En tuff projektledare med skinn på näsan som har ett sinne för måluppfyllelse och science fiction. Hon sätter stort värde på flexibiliteten som Envac ger henne i sin arbetsvardag och hon gillar att utmana sig själv i de tekniska problemlösningar som varje unikt projekt kan medföra.



Detta är Linda Vikene

Linda Vikene är projektledare hos Envac Norge på Trondheimskontoret. Hon jobbar med projektering av hälsoprojekt som St. Olavs Hospital och Nya Narvik Sjukhus, samt F-terminal-projekt som Flatåsen Nordre och Nardovegen. Hon har nyligen överlämnat sitt första projekt med organiska matavfallstankar till Trondheim.

Linda, är född och uppväxt i Trondheim. Under sin utbildning till Civilingenjör i kemi och bioteknologi jobbade hon i en bokhandel. Hennes första jobb efter studierna var som process- och projektingenjör i Tromsö. Här utvecklade hon ett intresse för projektarbete, vilket förde henne vidare till en utbildning inom projektledning. Hon har gedigen erfarenhet som projektledare inom oljeindustrin. Efter flera förändringar i sitt tidigare företag sökte hon sig till Envac, där hon började i juni 2015.

Sätter pris på flexibiliteten som Envac ger mig i arbetsvardagen – Det gör också att man ger det där lilla extra, ”och lite till”, när det behövs.



Linda upplevde en stor skillnad från att jobba med 400 anställda i öppet kontorslandskap till att vara på Envacs Trondheimskontor med bara en kollega. De har jobbat tätt samman, och kontoret är präglat av samkörning, tillit och gott samarbete, något som Linda sätter stort värde på. Trondheimsavdelningen har fördubblat sig genom åren, vilket hon trivs med.

Som kvinna i en mansdominerad bransch har Linda blivit uppmärksammad, särskilt som ”tjejen i byggbranschen” som inte dricker kaffe. Hon ser detta som en styrka, då det gör henne lätt att känna igen för externa kontakter. Linda tycker det är spännande att möta nya människor och visa fram sin breda kunskap. Hon gillar också att utveckla och påverka sin egen hemby, Trondheim.

Gillar att man som projektledare får utmana sig själv tekniskt och att man stöter på olika problemställningar i varje projekt. Då är det extra givande när man som team löser dem, och att man får använda sin kreativa sida när det gäller lösningar.



Linda sätter stort värde på friheten hon har i jobbet hos Envac, där hon kan prioritera och strukturera dagen själv. Hon gillar väldigt mycket att lyssna på musik när hon ritar och njuter av att se resultaten på byggplatserna samt ha samtal med montörerna. Den sociala miljön och hennes kollegor är också viktiga för trivseln.

De mest spännande utmaningarna för Linda är stora förändringar i befintliga projekt, som ökar komplexiteten och ger henne något extra att hugga tänderna i. Tillfredsställelsen av att leverera ett bra resultat och lära sig under resans gång är stor för henne. Hon ser också fram emot att lära känna nya projektchefer bättre och möta nya utmaningar, som att färdigställa BIM-modellen.

Privat är Linda engagerad i sin familj, som består av maken och deras två barn. Hon är aktiv som kassör i dotterns musikkår och tränar gärna på Fresh Fitness. Linda är också musikintresserad och gillar festivaler och konserter, särskilt inom elektronisk musik. Hon är en ”periodstickare” och älskar att kombinera stickning med att se Sci-Fi-filmer som Star Wars och Blade Runner.

Under sommaren såg Linda fram emot Pstereo-festivalen i augusti och hoppades också kunna delta på Øyafestivalen. Familjen planerade en bilsemester till England, med besök i bland annat Oxford, Liverpool, Wales och London, där de upplevde Legoland, Tate Modern och andra sevärdheter som sonen var särskilt intresserad av.

Envacs teknik är helt unik. Och tanken på att vi har levererat något som hundratals människor använder varje dag, och som kommer att användas i många år framöver, även efter att jag avslutat min yrkeskarriär, är imponerande.


Våra kärnvärden

Envacs kärnvärden kommer tydligt fram genom ett gott samarbete både internt och externt, där det är högt i tak för att uttrycka sina åsikter och en god förståelse för vad man vill, menar Linda. Engagemanget i Trondheim är på topp, då det ofta diskuteras hur Envac kan utvecklas, och man ger ofta det lilla extra och sträcker sig lite längre. De önskar det bästa för företaget och kunden och arbetar hårt för att göra ett bra jobb. Samtidigt har Linda och hennes kollegor stor respekt för varandra, kunderna, kontrakten, materialen, arbetsmiljön och underleverantörerna. Hon menar att det är viktigt att bry sig om mer än bara Envac-gänget, där hon kan visa förståelse för att arbetet som görs av samarbetspartners kan vara utmanande och se till att ingen blir skadad.

5 snabba:
Kaffe eller te? Te
Utom- eller inomhus? Ja tack, båda
Solsemester eller fjället? Fjället
Pasta eller pizza? Svårt, men pizza
Morgon- eller kvällsmänniska? Kvällsmänniska




Bli med i vårt team

Är du intresserad av att bli en del av Envac-familjen och arbeta med tusentals talangfulla människor över hela världen?

Om du gillar utmaningar och vill arbeta i en internationell miljö med fokus på hållbarhet, då är Envac det idealiska företaget för dig. Vi är världsledande inom vår bransch och erbjuder attraktiva karriärmöjligheter för högkvalificerade personer.

Jag vill veta mera!

Kontakta oss

Vill du veta mera om Envac så fyller du enkelt i formuläret och skickar det. Vi svarar så fort vi bara kan!